antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Голова колективу: "Рибгосп "Бурштинський" на Прикарпатті рейдерськи захопили

19/03/20
Голова колективу: "Рибгосп "Бурштинський" на Прикарпатті рейдерськи захопили
Переглядів  802     

Протягом тижня, з шостого березня, 22 працівники "Рибгоспу “Бурштинський" не виходять на роботу. У вимушену відпуску їх скерував голова трудового колективу Віктор Матейко.

Чоловік каже, що на підприємстві господарюють інші люди, а йому – погрожували: "Згідно з моєю заявою у райвідділі міліції,о 10-й годині шостого березня прийшли люди, які показали відповідні документи, що тепер вони будуть займатися організацією виробничого процесу", - каже у студії Суспільного Віктор Матейко.

Втручання сторонніх осіб у роботу підприємства Віктор Матейко пояснює спробами вплинути на приватизаційні процеси щодо державного підприємства "Рибгосп "Галицький".

До слова, товариство з обмеженою відповідальністю "Рибгосп "Бурштинський" орендує цілісний майновий комплекс державного підприємства "Рибгосп “Галицький". Договір оренди укладено у 2014-му, і він досі є дійсним.

"Спробу приватизувати "Рибгосп "Галицький" робили у 2016-му. Тоді був можливим варіант створення акціонерного товариства, одним із засновників якого міг стати орендар. Але пропоновані умови "Бурштинський" не задовольнили, тож впродовж двох років тривали судові процеси. У 2018-му змінилось законодавство - і варіант створення акціонерного товариства залишився у минулому. У 2020-му році наказом Фонду єдиний майновий комплекс "Рибгоспу "Галицький" вилучено з переліків, які підлягають приватизації. На сьогодні жодних процесів приватизації не відбувається, заходів щодо підготовки до неї не здійснюється", - каже начальник відділу приватизації регіонального відділення Фонду Держмайна України в Івано-Франківській області Михайло Гавриляк.

Натомість Віктор Матейко вважає, що працівники регіонального відділення Фонду Держмайна України в Івано-Франківській області мають стосунок до подій, які відбуваються на підприємстві "Рибгосп “Бурштинський".

"Фонд постійно чинив тиск на підприємство, щоб воно занепало, бо на нього хтось претендував", – переконаний представник трудового колективу підприємства.

У регіональному відділенні Фонду кажуть, що до них надійшло повідомлення про зміну засновників та керівника підприємства.

"Четвертого чи п’ятого березня ми отримали заяву, що в складі засновників відбулися зміни. Взаємовідносини учасників, власників будь-яких товариств, у тому числі з обмеженою відповідальністю, не є компетенцією регіонального відділення", - відповідає заступник начальника регіонального відділення ФДМУ в Івано-Франківській області Володимир Когутяк.

Голова трудового колективу ТОВ "Рибгосп "Бурштинський" Віктор Матейко закликає правоохоронні органи розібратися у захопленні, яке називає "рейдерським".

Автор:  Світлана Усатюк, Софія Шеметуха
Посилання на джерело:  https://suspilne.media

Повернутися до розділу


Інші публікації: