antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Перші відгуки про роботу антирейдерських штабів

04/09/17
Перші відгуки про роботу антирейдерських штабів
Переглядів  1133     
За ініціативи Міністерства юстиції та аграрних громадських об’єднань в регіонах запрацювали оперативні антирейдерські штаби, метою яких є допомога сільськогосподарським підприємствам в протистоянні незаконним захопленням землі та врожаю на місцях.

Робота оперативних штабів, до яких входять представники територіальних управлінь Міністерства юстиції, Національної поліції, прокуратури, Держгеокадастру та громадських об’єднань, допомагає швидко донести інформацію про випадок рейдерства та отримати реакцію всіх органів, переконаний директор агропідприємства «Пісківське» (Чернігівська обл.) Валерій Колоша.

«Дуже добре, що створені ці штаби і що до селян почали прислухатися. У штабі працюють представники силових структур і Мін’юсту, присутні місцеві ЗМІ. Фермери нарешті сіли з ними за один стіл. Тепер, якщо десь відбуватиметься напад, туди одразу будуть виїжджати представники Мін’юсту, Нацполіції і прокуратури. Однак у нас ще багато роботи, якщо ми хочемо організувати дійсно ефективні штаби», - розповів Валерій Колоша.

Поки що штаби мають дуже обмежене коло повноважень та функцій, зауважив партнер Юридичної фірми «ОМП», керівник юридичного напряму Служби корпоративної безпеки Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Кирило Левтеров, який є учасником штабу Київської області.

«Зараз відбуваються організаційно-установчі збори, на яких учасники штабів намагаються зрозуміти, чим вони мають займатися. Ніяких рішень оперативні штаби виносити не можуть, вирішувати спори – тим більше. Єдина можлива функція для них – бути «провідниками» між постраждалими від рейдерства та органами влади і правоохоронцями. Вони можуть лише збирати інформацію про випадки захоплень і передавати її правоохоронцям та органам юстиції», - сказав юрист.

Так чи інакше, в боротьбі з рейдерством аграрії мають покладатися в першу чергу на свої власні сили та об’єднуватися для ефективного протистояння. 6 вересня в ТРЦ «Термінал» (м. Бровари) відбудеться Антирейдерський форум ВАР, ініційований аграріями України. Юристи та силовики на реальних прикладах розкажуть аграріям про методи «профілактики», систему «раннього оповіщення», захисту активів і дадуть перелік конкретних кроків, якщо рейдери вже на полі.

З програмою заходу можна ознайомитися за посиланням http://uacouncil.org/news/754.html

Посилання на джерело:  http://uacouncil.org

Повернутися до розділу


Інші публікації: