antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Пройшло засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у Полтавській області (відео)

03/10/17
Пройшло засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у Полтавській області (відео)
Переглядів  632     

На засідання з робочим візитом завітала заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Олена Сукманова, де розглядались складні конкретні ситуації. Зокрема Сергій Корявченков, представник ПП «РГК» та ПАТ «Рижівський гранітний кар’єр», розповідає - зіштовхнувся з проблемою рейдерства щодо його підприємства. «У вирішенні складних питань завжди розраховував на власні сили, не звертався до органів державної влади та не сподівався на їх допомогу. Але в цій ситуації, якби не допомога Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, то невідомо як би вирішився цей конфлікт» - повідомив Сергій Корявченков.

Сергій Корявченков, керівник ПП «РГК та ПАТ «Рижівського гранітного кар`єру»
 «В разрез нашего устава, скажем так, это законодательный документ нашего предприятия, были проведены действия регистратором.» 
«И назначен был новый руководитель предприятия.»
 «Мы увидели нарушение закона. Обратились в область в юстицию. »
«Обратились к Елене Валеривне Сукмановой.»
«Была назначена коллегия юстиции заседание, которое рассматривало наше обращение.»
«Решения коллегии юстиции - меня восстановили в должности.»

Олег Тимченко, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області розповідає - у серпні представники підприємств «Рижівський гранітний кар`єр» звернулись до нього з проблемою незаконної державної реєстрації зміни керівників. Після чого їм надали усну консультацію та правову допомогу.

Олег Тимченко, начальник Головного територіального управління юстиції у Полт. області
«Працівниками реєстраційної служби управління юстиції було надано методичну допомогу в підготовці складання оформлень скарг до комісії Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яку було спрямовано на розгляд.» 
 «Працівники підприємства організували певний мітинг під приміщенням облдержадміністрації, де ми з ними спілкувалися і роз`яснювали, що це компетенція саме комісії Міністерства юстиції.»

Олена Сукманова, заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації розповідає - після того, як отримала інформацію про форс мажорну ситуацію, запросила представників підприємства на одне з засідань оперативного штабу, де і вирішували проблемне питання. 

Олена Сукманова, заступник Міністра юстиції України
«Дійсно емоційний накал був дуже високий, вони вже хотіли там їхати в Київ. Я їх запросила до Кропивницького, де була з робочим візитом. І ми просто почули і проговорили все, що відбулося. Фактично, коли підприємці домовляються, що певні, я маю на увазі засновники, що певні питання повинні вирішуватися 100% голосуванням, а хтось порушує те, що написано в статуті. От таке порушення відбулося на цьому підприємстві.» 

За словами фахівців, уже 7 вересня було прийнято рішення про скасування реєстраційних дій державних реєстраторів міст Кременчука, Глобино, Горішніх Плавнів та притягнуто останніх до відповідальності. Їм обмежили доступ до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань строком на 2 та 3 місяці.
Посилання на джерело:  http://irt.pl.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: