antiraider.org  

Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
Сократилось ли количество рейдерств благодаря новому закону в 2017 году?
У нотариусов есть определенный уровень недопонимания относительно того, за что и как Минюст отключает их от реестров. Мы договорились, что создадим рабочую группу, которая создаст методику с четко определенными критериями отключения реестров и аннулирования свидетельств.

Когда овцы сыты - волкам неймется.
Когда овцы сыты - волкам неймется.
Под шум предвыборных баталий Министерство обороны продолжает по беспределу «решать» земельные вопросы.
На этот раз отбирают землю уникального в Украине хозяйства  Фрумушика-Нова, известного далеко за пределами страны не только своей агрохозяйственной,  но и культурно - инновационной деятельностью.

24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
24 вересня Київрада голосуватиме за незаконну передачу землі скандальному проекту російських олігархів «Бабин Яр»
«Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу «Бабин Яр», на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проекту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій», - заявив А.Семидідько

Избиты люди «Антирейдерского союза»
Избиты люди «Антирейдерского союза»
В Киеве, на ул. Л.Толстого, 41 под офисом строительной кампании «ГЕОС» около 30 бандитов напали на мирный пикет Антирейдерского Союза. Избиты люди. Скорая увезла раненого. Милиция не вмешивается. Я дал команду активистам предпринять меры по самозащите.


Захоплення землі при будівництві висоток поблизу ВДНГ

18/02/20
Захоплення землі при будівництві висоток поблизу ВДНГ
Переглядів  711     
Частину будинку зведено на ділянці, яка перебуває у державній власності та жодних дозвільних документів щодо її забудови немає.

Слідчі Головного управління Національної поліції у Києві розслідують кримінальне провадження за фактами самовільного зайняття земельних ділянок і зловживання службовим становищем при будівництві житлового комплексу «Сонячна брама» по вул. Ломоносова, 73-79 у Києві. Про це свідчить ухвала Голосіївського райсуду Києва від 4 лютого.

У 2003 році Київський національний університет ім. Т. Шевченка уклав інвестиційний договір на будівництво багатоквартирних житлових будинків за вказаною адресою з ТОВ Фірма «Т.М.М.». Будівництво мало здійснюватися на ділянці площею 6,09 га, що належить на праві постійного користування університету.

Разом з тим, за результатами проведеної фахівцями ГУ Держгеокадастру у Київській області перевірки встановлено, що частина житлового будинку із будівельною адресою Б7 та підземний паркінг збудовано на сусідній ділянці площею 0,12 га, яка перебуває у державній власності та жодних дозвільних документів щодо її забудови фірма чи університет не отримували.

Як встановило слідство, незважаючи на це, у липні 2017 року службовці університету і фірми отримали у ДАБІ України сертифікат, яким засвідчено відповідність закінченого будівництвом об’єкта та підтверджено його готовність до експлуатації.

Таким чином, посадові особи університету, фірми за сприяння службових осіб ДАБІ України здійснили захоплення ділянки площею 0,12 га та будівництво на ній житлового будинку з підземним паркінгом, що призвело до обмеження користування державою вказаною ділянкою, змінення її первинного стану, а також унеможливило її подальше відчуження, передачу в оренду тощо.

Крім того, слідство встановило, що на прилеглій до ЖК «Сонячна брама» ділянці, на якій розміщено закинуті об’єкти архітектури, посадові особи Фірми «Т.М.М.» здійснили монтаж огорожі та проводять підготовчі будівельні роботи для будівництва житлового будинку № 3 вказаного ЖК. При цьому, земельна ділянка знаходиться у власності держави та нікому не відводилась (акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства від 08.02.2019).

Досудове розслідування у цій справі було розпочате у листопаді 2018 року.

Засновником ТОВ Фірма «Т.М.М.» є кіпрська компанія «ТММ Реал Естейт Девелопмент Паблік Лімітед», кінцевим власником якої значиться фінансовий директор Лариса Чивуріна. Керівником компанії є Микола Толмачов, що будував «Мандарин-Плазу» на Бесарабці.

На початку 2000-х до складу співвласників фірми «Т.М.М.» входив нинішній заступник голови КМДА Вячеслав Непоп. З початку 2000-х і до 2016 р Непоп і Толмачов були співзасновниками ТОВ «Комплекс О.В.В.» і ТОВ «ТММ-Будкомплект».

Відомо, що Толмачову у становленні будівельного бізнесу допомагав Михайло Голиця, ексочільник Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА і бізнес-партнер Непопа.

Посилання на джерело:  https://glavcom.ua

Повернутися до розділу


Інші публікації: